İslamiyet’e göre futbol oynamanın herhangi bir sakıncasının olup olmadığı sorulan soruların arasındadır. İnsanın kendisine yararlı işleri yapması tavsiye edilir. Bundan futbol oynamanın yararsız olduğu sonucu çıkarılmamalı. Sonuçta futbol bir spordur ve spor, insan vücudunun sağlıklı tutulmasının yollarından biridir.
Belli bir mesai harcayan insanın dinlenmesi hakkıdır. Aynı şekilde İslam’ın yasakladığı çizgiyi aşmamak koşulu ile eğlenmek de söz konusudur. Ancak eğlence, İslamiyet’in yasakladığı şekilde olmamalıdır.
Kültürel faaliyetler ve spor karşılaşmalarında da aynı hususa dikkat edilmesi gereklidir. Bu faaliyetler dinin mubah kıldığı çerçeve içindeyse haram olduğunu söylemek mümkün değildir. Ancak bu faaliyetlerde de sakıncalı durumların olmadığını söylemek imkansızdır. Örneğin faaliyetlerde harama yaklaşılmasa bile kızlı erkekli şekilde yapılmamasına dikkat edilmesi gereklidir. Bunun, dini açıdan sakıncalı durumları beraberinde getirmesi söz konusu olabilir.
Çünkü kişilerin kimlerle yalnız kalabileceğinin sınırları çizilmiştir. Birbirlerine ölene kadar nikah düşmeyecek olan anne, kız kardeş, hala, teyze, dayı, amca gibi kişilerle yalnız kalabilir. Bunun haricinde hayati bir konu yoksa erkekle kadınların bir arada bulunması uygun görülmemiştir.
Futbol karşılaşmalarında da durum aynıdır. Namaz vakti geçmeyecekse, kumar olmayacaksa, vücudun caiz olmayan yerleri gösterilmeyecekse, dini bir sakıncadan söz edilemez.
Dinimiz, yararlı olduğu gerekçesiyle ok atmayı, mızrak kullanmayı, güreşmeyi, yüzmeyi, koşu ve at yarışları gibi oyunları yasal olarak nitelendirmiştir.
Bazı oyunlar kumara alet edilmiştir. Bu nedenle piyango, loto bahis ve benzeri kumarlar kesinlikle haramdır.
Bupost hakkında tartışma