Günümüzde bir çok insan kolonyanın abdesti bozup bozmadığı hakkında tereddütler yaşamaktır. Abdestin bozulması için insan vücudundan bir şeyin çıkması gerekmektedir. Bu yüzden kolonya kişinin abdestini bozmaz. Ancak elbisesine içki dökülmüş bir kişi bunu temizlemedikçe namaz kılamaz.
Abdest alırken suyun deriye teması şarttır. Bunu engelleyen herşey abdesti engellemiş olur. Bazı yağlı kremlerin sürüldüğü ellerimizde su deri üzerinde damlacıklar oluşturur. Ancak belli bir süre sonra deri ancak suyu emer. O yüzden krem sürüldükten sonra biraz beklenip veya abdest alındıktan sonra krem sürülmesi önerilir.
Abdest aldıktan sonra iğne yapıldığında şayet iğne yapılan yerden kan gelmediği takdirde kişinin abdesti bozulmaz. Bir kişinin elbisesine çocuk kusmuğu dahi olsa kusmuk gelmesi ve o kusmukla namaz kılınmaz. Muhakkak o kusmuk temizlenmelidir. Namaz kılarken vücudun rengini belli etmeyen, avret mahallerini göstermeyen kıyafetler giyilmelidir. Eğer başörtüsü ve elbise ince ise namaz caiz değildir.
Kadının namaz kılarken çorap giymemesi dinimizce caiz olmakla beraber çorapla namaz kılınması daha evladır. Kadınların bağ, bahçe ve bunun gibi dışarıda olan yerlerde oturarak namaz kılması sağlık sorunları yoksa caiz değildir. Bu arada namazda örtünme ile normal yaşamda örtünmenin sınırları farklıdır.
Bupost hakkında tartışma