Allah, hem düzgün ibadet edilmesi hem de yaşamın yasası olması amacıyla Kur’an-ı Kerim’i indirmiştir. Kur’an-ı Kerim hem yaşam hem de ibadet kitabıdır. Müslüman’a nasıl yaşayacağını ve neyi nasıl yapacağını öğreten kutsal kitap, bir taraftan da okunduğunda sevap kazandırır. Müslüman iki durumda da Allah’ın rızasını kazanır. Müslüman Kur’an-ı Kerim’i okuyarak ibadet eder. Kur’an-ı Kerim hayata uygulanırken de Allah’ın emri yerine getirilmiş olur.
Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim’i hem yaşamak hem de okumaz zorundadır. Bu okuma her ne kadar Kur’an-ı Kerim’in kendi dile olan Arapçadan olması gerekse de Müslümanlar kendi dillerinden de Kur’an-ı Kerim’i okuyabilir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak için indirilmiştir. Şüphesiz her satırının anlaşılması gereklidir. Türklerin dili Türkçe olduğuna göre Kur’an-ı Kerim Türkçe olarak da okunabilir. Bunun için güvenilir tefsirler ve meallerden yararlanılmalıdır. Elbette Arapça okumak daya yerinde bir uygulamadır ancak bir harfin yanlış telaffuzunun farklı anlam yaratması nedeniyle Arapça bilmeyenin Kur’an-ı Kerim’i Arapça okumak için ısrar etmemesi daha yerinde bir karar olur. Kur’an-ı Kerim Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca; Çince, kısaca tüm dillerde okunabilir. Önemli olan okuduğunu anlamak ve anladığını tatbik etmektir.
Kur’an-ı Kerim’i okumak için abdest alma şartı yoktur. Tabii ki bu gusül abdesti alınması gereken durumlar için geçerli değildir. Kur’an-ı Kerim’i okumak için kıbleye dönme şartı yoktur.
Kur’an-ı Kerim’in okunması için belli şartlar da yoktur. Bu kutsal kitap günü herhangi bir saatinde okunabilir ve okunması için belirli bir süre yoktur. İstenirse 24 saat sile Kur’an-ı Kerim okunabilir.
Bupost hakkında tartışma